Recepty


Špagety s boloňskou omáčkou


Potřebné suroviny:

  • 1000 g směs na bezmasou boloňskou omáčku
  • 6,5 l vody
  • sýr

Pojďme si ukázat jak na to:

1000 g bezmasé směsi zalijeme 6,5 l vroucí pitné vody a necháme 20 minut hydratovat. Poté dáme vařit na 5 - 7 minut za stálého míchání (pokud je směs hustá, doředíme vodou).

Omáčku znovu ochutnejte a dolaďte solí. Podávejte s uvařenými špagetami a nastrouhaným sýrem.

Bezmasý burger


Potřebné suroviny:

  • 1000 g směsi na „hovězí“ burger
  • 1800 ml vody
  • 2 lžičky oleje
  • Na kompletaci: rajče, mix salátů, hamburgerové housky, kečup, tatarka, cibule, okurka, sýr

Pojďme si ukázat jak na to:

1000 g směsi smícháme s 1800 ml vroucí pitné vody, promícháme a necháme hydratovat 20 minut. Poté si navlhčíme ruce vodou a vytvarujeme placky o hmotnosti 30 g a umístíme na olejem vymazaný plech (pečící papír). Dáme péct do vyhřáté trouby na 165 ºC na 20 minut.

Kompletujeme do hamburgerových housek. Na obě vnitřní strany seříznutých housek dáme kečup nebo tatarku (hořčici) dle chuti. Přidáme rajče, mix salátu, cibuli, okurku a sýr.

Podávat můžeme s pečenými batáty, brambory nebo hranolkami.